Laporan berGAMBAR sekitar demontrasi rakyat bantah SYABAS!..(video inside)MENARIK! Rakyat terdiri dari pelbagai kaum, bangsa, latar belakang dan usia hadiri demo bantah SYABAS..mereka sedikit pun tidak gentar dengan amaran dan gertakan dari pihak kerajaan (Umno) dan polis...kalau pro Umno dibenarkan berdemo dan berarak Jumaat lepas, kami juga boleh berdemo!!...syabas diucapkan!

LAPORAN TERKINI:

1. FRU sudah memulakan 'tugas' mereka!
2. Rakyat tidak berganjak...anak muda semakin ramai!!
3. MB Selangor sedang menyerahkan memo kepada pihak istana..
4. Arahan dari Ust Badrul Amin: "smua kembali himpun d msjd. Tnggu info dr istana.. Harapan rakyat MB slmt smpi mengadap Agong serah memo.. Jalan ke Istana d halang dgn gas n air acid.."
5. Kuala Lumpur semakin 'dimerahi' rakyat marhein!..
6. Geng 'baju hitam' pro-Umno undur awal...'baju merah' dianggar lebih 15,000!!
7. Ust badrul amin: "lbh 20ribu rakyat d halang ke istana dgn gas n air acid.. Zalim sungguh. Apakah dorg selesa dgn kenaikan harga air n minyak? Sukakah? Pelik.."
8. FRU terus lepaskan gas pemedih mata..warga tua dan wanita menjadi mangsa...pasukan unit amal dan anak muda jadi benteng!
9. Memo berjaya diserahkan!! tahniah MB dan kerajaan Selangor!!
10. Polis terus menyerang walaupun hadirin hendak bersurai..ramai yg ditahan!! dikhabarkan hampir 50 ditangkap!
11. Pancutan water cannon walaupun rakyat mula bersurai!!..provokasi yg sengaja diwujudkan bagi menimbulkan kekecohan!!!
12. Pelbagai pihak termasuk Suhakam melahirkan kekesalan!
13. Trak water cannon (air asid) kehabisan!!...orang ramai masih memenuhi lokasi...FRU terpaksa 'mengimport' air dari trak bomba!!
14. Adat berjuang..ramai tercedera akibat asakan bertali arus dari unit FRU..namun segalanya terkawal..
15. Isteri Ust Badul Amin, Kak Zumrah pengsan semasa membantu seorang peserta yang cedera di kaki..
16. Orang ramai masih berhimpun di beberapa lokasi..pemimpin pelajar dan ribuan mahasiswa masih berada di masjid negara...polis cuba mengasak!..
17. Objektif perhimpunan berjaya!!! tahniah pihak penganjur dan rakyat Malaysia khususnya rakyat Selangor!
18. Tersentuh melihat semangat anak muda, mereka berada pada saf paling hadapan!!! lebih 65% hadirin terdiri dari anak muda khususnya golongan mahasiswa yang bakal menentukan undi PRU akan datang!
19. Kahadiran ribuan hadirin membuktikan rakyat menyokong kepimpinan kerajaan negeri..misi Umno dan sekutunya gagal!!..perjuangan rakyat masih releven!
20. (TERKAHIR) Lagi gambar dan video sekitar himpunan 15,000 marhein menuntut hak air akan menyusul..ulasan penuh penulis boleh rujuk di SINI...wallahua'lam.


YB Ronnie Liu: "Air kurniaan tuhan Allah.."
ads

Ditulis Oleh : .:: AMIRUL AMIN ::. Hari: 2:25 AM Kategori:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

 

Sponsorship I

Sponsorship II

Sponsorship III