Anwar arahkan AMK Ganggu Sidang Media Mangsa Liwat Terbaru..??

Datuk Seri Anwar Ibrahim yang berada di luar negara telah mendapat maklumat seorang lagi mangsa liwatnya akan membuat sidang media di restoran Lotus Klang, jam 4 petang tadi telah mengarahkan AMK Klang untuk membuat kekacauan supaya sidang media itu tidak dapat dijalankan. 

Walau bagaimanapun, mangsa liwatnya, Rahimi Osman, bekas pegawai khas Anwar telah berjaya membuat laporan polis di IPK Klang, jam 2 petang tadi.

Sehingga jam 5 petang tadi, sidang media yang sepatutnya diadakan oleh Rahimi gagal dilakukan kerana kekecohan dan sabotaj daripada AMK Klang.
Tidak dapat dipastikan sama ada ada Rahimi berjaya mengadakan sidang media atau tidak petang ini.

Siapakah Rahimi ?

Rahimi Osman merupakan pegawai khas Anwar sejak tahun 2007, yang pernah bertugas di pejabat Anwar di Seksyen 16, Petaling Jaya.

Menurut keterangan Mohd Saiful Bukhari Azlan, saksi utama kes liwat Anwar, Rahimi merupakan kawan sekolahnya yang menjemput dia bekerja sebagai sukarelawan membantu Anwar di pejabat Seksyen 16, sekitarawal Mac 2008.

Sekitar April 2008, Rahimi dinaikkan pangkat menjadi Setiausaha Sulit, manakala Saiful juga turut dilantik sebagai pembantu peribadi Anwar. Pelantikan dibuat secara lisan oleh Anwar sendiri.

Pada 27 Jun 2008, Saiful menghantar e-mel(menggunakan blackberrynya) kepada Anwar memberitahu perletakan jawatannya yang berkuat serta merta.

Rahimi juga mengambil langkah sama meletakkan jawatannya dengan alasan untuk menumpukan bisnes keluarga.

Rahimi juga mengatur perjumpaan Saiful dengan Ezam Mohd Nor, bekas Setiausaha Politik Anwar untuk mengadu kes liwat yang membabitkan Penasihat Umum PKR itu.

ads

Ditulis Oleh : .:: AMIRUL AMIN ::. Hari: 7:07 AM Kategori:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

 

Sponsorship I

Sponsorship II

Sponsorship III