MCA SUDAH BERANI LAWAN GEROMBOLAN !

BILA RAJA INI MARAH 


HISHAM DAKWA RAMAI KECEWA PENDIRIAN SOI LEK DIKONVENSYEN BN – minsider

Hishammuddin Hussein mendakwa Chua Soi Lek telah menyinggung sejumlah pemimpin hujung minggu lalu ekoran kenyataan agar ungkapan-ungkapan tertentu antaranya “Ketuanan Melayu” dilarang daripada digunakan manakala Umno pula tidak lagi meluluskan dasar-dasar kerajaan dalam mesyuarat Majlis Tertingginya.
Dia berkata banyak pihak telah melahirkan rasa tidak puas hati mereka dengan sikap Presiden MCA itu menggunakan konvensyen Barisan Nasional (BN) Ahad lalu sebagai platform untuk melahirkan keluhan dan rintihan terhadap parti pemerintah ini.

“Saya dengar ramai yang tidak gembira dengan apa yang dikatakan oleh Soi Lek termasuk pemimpin-pemimpin MCA sendiri, dalam konteks konvensyen BN,” kata Hishammuddin pada sidang media di lobi bangunan Parlimen hari ini.

Kenyataan Hishammuddin hari ini kelihatan satu persekitaran menghidupkan balik ‘perang’ antara dua komponen BN ini, selepas kedua-dua berbalas pandangan berhubung saranan MCA mengenai pemansuhan tindakan afirmatif dan sasaran ekuiti 30 peratus Bumiputera.

Bagaimanapun Hishammuddin jelaskan, meskipun kecewa dengan apa yang dikatakan oleh Dr Chua, apa yang lebih penting ialah konvensyen Ahad lalu menunjukkan BN adalah satu perikatan yang benar-benar bersatu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… KASI PANAS LAGI… KASI KIPAS JADIKAN API…kah kah kah

kah kah kah… PEKIDA DAN PERKASA BILA NAK MASUK... kah kah kah..

kah kah kah…. SULTAN DAN RAJA…. TAK KAN INI TIDAK MELANGGAR PERLEMBAGAAN…. kah kah kah..

kah kah kah… INILAH MASANYA UNTUK MCA DAN MIC TIBAI GEROMBOLAN… kah kah kah..

kah kah kah… MASA INI GEROMBOLAN NAZAK… TERBAIK UNTUK MCA DAN MCA MELAWAN KEMBALI…. kah kah kah..

nota:
kalau kayu condong
budak kecik buiat tempat terberak kah kah kah

ads

Ditulis Oleh : .:: AMIRUL AMIN ::. Hari: 12:46 PM Kategori:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

 

Sponsorship I

Sponsorship II

Sponsorship III