'Dr Ayam' didakwa pernah pukul bekas isteri

Bekas pengerusi MCA Bukit Bintang MCA, Dr Lee Chong Meng, yang sedang berusaha untuk menyertai PKR, terus berdepan dengan bantahan dari ahli parti tersebut.

Dalam satu sidang akhbar hari ini, sekumpulan ahli PKR berkata, antara lain, latar belakang Lee adalah meragukan kerana dia pernah dituduh memukul bekas isterinya.

Ini didasarkan kepada laporan polis yang dibuat oleh bekas isterinya - Liaw Kuei Hsiang pada 2000, yang disertakan dengan laporan perubatan mengenai kecederaan yang dialaminya.

Menurut laporan dalam akhbar harian berbahasa Cina, dokumen tersebut telah diedarkan secara meluas sebelum pilihan raya umum
2008 oleh beberapa pertumbuhan wanita.
Ketika itu, mereka juga meminta Lee menjelaskan tuduhan kekerasan rumahtangga adalah alasan mengapa dia digugurkan daripada menjadi calon BN dalam pilihan raya umum 2004.

Sidang akhbar oleh ahli-ahli PKR hari ini dihadiri oleh ketua publisiti
Wanita, Elizabeth Wong dan ahli jawatankuasa sayap itu, Gan Pei Nei (kanan).

Gan berkata Wanita PKR tidak akan menerima sesiapa pun, yang mempunyai sejarah keganasan terhadap wanita, menyertai parti itu dan menggesa kepimpinan pusat mengambil pendirian yang serupa.

"Pemimpin nasional parti tidak harus menerima Lee kerana perjuangan membela hak-hak wanita, merupakan sebahagian daripada agenda parti," katanya.

Mereka yang menghadiri sidang akhbar itu juga membawa sepanduk dalam bahasa Inggeris mengecam Lee, termasuk yang berbunyi "PKR bukan bakul sampah" dan "PKR tolak Dr Ayam".

ads

Ditulis Oleh : .:: AMIRUL AMIN ::. Hari: 10:43 AM Kategori:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

 

Sponsorship I

Sponsorship II

Sponsorship III