Mundurkah Negeri Kelantan ???


Projek KB Sentral di Jalan Hamzah, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.


Projek KB Sentral di Jalan Hamzah, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.


Kompleks Terminal Makanan Negara (TEMAN) Kota Bharu di Kompleks Pejabat-Pejabat Kerajaan Bandar Baharu Tunjung, Lebuh Raya Kota Bharu - Pasir Mas - Rantau Panjang, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.


Kompleks Pejabat Tanah & Jajahan Kota Bharu di Kompleks Pejabat-Pejabat Kerajaan Bandar Baharu Tunjung, Lebuh Raya Kota Bharu - Pasir Mas - Rantau Panjang, Kota Bharu, Kelantan.


Projek pembinaan Ibu Pejabat Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Kelantan di Kompleks Pejabat-Pejabat Kerajaan Bandar Baharu Tunjung, Lebuh Raya Kota Bharu - Pasir Mas - Rantau Panjang, Kota Bharu, Kelantan.


Gambar projek Jejambat Pasir Mas (Pasir Mas Flyover) yang diambil pada 28 Mei 2010 (Jumaat) dan projek ini dijadualkan siap pada penghujung tahun 2010 ini.Menteri Besar Kelantan (tengah) meninjau replika projek Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh (BSIPT), Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.Imej satelit tapak projek Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh (BSIPT), Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.Gambaran artis projek Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh (BSIPT), Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia.Pembangunan semula bangunan milik Kastam Diraja Malaysia (KDRM) berhampiran Tambatan Diraja, Kota Bharu, Kelantan. (Gambar bertarikh 01-05-2010).Projek tebatan banjir Sungai Kelantan di Tambatan Diraja, Kota Bharu, Kelantan. (Gambar bertarikh 01-05-2010).Gambaran artis projek Bazar Tok Guru dan Hotel Madinatul Raudah (5 bintang) di Jalan Sultan Ibrahim, Kota Bharu. Projek Fasa I (pembinaan Bazar Tok Guru) telah dimulakan pada 01 Oktober 2009 dan dijangka siap pertengahan 2011 dan dimulakan projek Fasa II (Hotel Madinatul Raudah)Projek naik taraf dan pembinaan bangunan tambahan (11 tingkat) bagi Hotel Perdana di Jalan Mahmood, Kota Bharu, Kelantan. Ia dijangka siap pada 17 Oktober 2010 nanti. Hotel Perdana akan dinaik taraf kepada sebuah hotel bertaraf lima bintang dan dimiliki oleh Permodalan Nasional Berhad (PNB).Projek KB Sentral di Jalan Hamzah, Kota Bharu, Kelantan. Projek telah dimulakan pada Februari 2010 lepas dan Fasa I (Hotel Tune) dijangka siap pada Disember 2010. Manakala Fasa II (Pangsapuri Servis) dijangka siap pada Mac 2011. (Untuk maklumat lanjut sila layari laman sesawang http:/www.kbsentral.com)Projek menambah tingkat tambahan bagi Bangunan Hotel Crystal Lodge di Jalan Che Su, Kota Bharu.Gambaran artis bagi projek Jejambat Kota Bharu yang melibatkan laluan dari kepala Jambatan Sultan Yahya Petra - Jalan Hamzah - Simpang 3 Langgar. Projek ini telah dimulakan pada 01 Oktober 2009 dan dijangka siap pada 01 Oktober 2011 (mengambil masa dua tahun). (Nota: Gambaran artis di Persimpangan Wakaf Siku berhampiran Kompleks Beli-Belah KB Mall).Gambaran artis bagi projek Jejambat Kota Bharu yang melibatkan laluan dari kepala Jambatan Sultan Yahya Petra - Jalan Hamzah - Simpang 3 Langgar. Projek ini telah dimulakan pada 01 Oktober 2009 dan dijangka siap pada 01 Oktober 2011 (mengambil masa dua tahun). (Nota: Gambaran artis di Persimpangan Jambatan Sultan Yahya Petra (dahulunya Bulatan Kijang)).


Gambaran artis projek Jambatan Sultan Yahya Petra Kedua dan Jejambat Kota Bharu (Nota: Gambaran artis dari arah Pasir Pekan / Wakaf Bharu menuju ke pusat bandar raya Kota Bharu dan Jalan Sultan Yahya Petra)Projek Jambatan Sultan Yahya Petra Kedua. Projek ini telah dimulakan sejak Jun 2007 lagi dan dijangka siap pada Februari 2011.Gambaran artis projek Kompleks Sukan & Rekreasi Komersial Queenspark Sportzcity & Boulevard (Queenspark) di Jalan Tanjung Chat (sebelah Taman Budaya Kelantan), Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Queenspark ini merupakan sebuah kompleks sukan yang digabungkan dengan kompleks beli-belah komersial. Ia dijangka dibuka kepada orang ramai pada suku keempat 2010. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang


Gambaran artis projek Kompleks Sukan & Rekreasi Komersial Queenspark Sportzcity & Boulevard (Queenspark) di Jalan Tanjung Chat (sebelah Taman Budaya Kelantan), Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Queenspark ini merupakan sebuah kompleks sukan yang digabungkan dengan kompleks beli-belah komersial. Ia dijangka dibuka kepada orang ramai pada suku keempat 2010. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang


Gambaran artis projek Kompleks Sukan & Rekreasi Komersial Queenspark Sportzcity & Boulevard (Queenspark) di Jalan Tanjung Chat (sebelah Taman Budaya Kelantan), Kota Bharu, Kelantan, Malaysia. Queenspark ini merupakan sebuah kompleks sukan yang digabungkan dengan kompleks beli-belah komersial. Ia dijangka dibuka kepada orang ramai pada suku keempat 2010. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawangGambaran artis projek Menara Pusat Dagangan Kota Bharu (KBTC) di Jalan Parit Dalam & Jalan Tok Hakim, Kota Bharu, Kelantan. Fasa I yang merangkumi kompleks beli-belah / pusat dagangan telah siap dan dibuka pada Ogos 2009. Manakala projek Fasa II, iaitu pembinaan pangsapuri servis setinggi 17 tingkat dijangka dimulakan pada awal tahun 2011 dan dijangka siap pada tahun 2013. Apabila siap kelak, ketinggian menara ini ialah 25 tingkat.

So gambarannya telah ak tunjuk, ak pasti korang leh bayangkan macam mana sebenarnya keadaan negeri Kelantan ini, apa yang benar tetap teguh berdiri apa yang salah akan terkubur jua...jadi adakah ini gambaran negeri yang mundur atau tidak maju?? dengan pembangunan sana dan sini, begitu juga dengan kesesakan lalulintas hampir setiap hari sesak...herannya negeri tidak maju kesesakan lalulintas?? Ape pendapat korang???

ads

Ditulis Oleh : .:: AMIRUL AMIN ::. Hari: 6:29 PM Kategori:

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

 

Sponsorship I

Sponsorship II

Sponsorship III